Prapa\Filmat e Edicionit të 9-të\LEONARDI  

LEONARDI / LEONARD

 

Sinopsis:
Një histori dashurie e ndërthurur mes Leonardos dhe Helenës. Dy protagonistët e këtij tregimi njerëzor, si pasojë e substancave narkotike do të gjenden para një rrethane Hamletiane “të rrosh apo të mos  rrosh“  . Drama do të zhvillohet brenda një poligoni familjar, ku do të kompozohen kthesa të mëdha dramatike të ndërthurura me ngjyra arti brenda asaj kornize jetësore, të cilës, vetëm vullneti dhe dashuria e madhe për jetën do t’i jap kthesë kthesës. Leonardo do të tentoj që sakrifikoj shumëçka për t’i dhënë kuptim asaj pëlhure njerëzore e biblike. Historia e kësaj dashurie mes këtyre dy vertebrave (Leonardo-Helena) do të përmbyllet pa dilema.  Njëri do ta kuptoj mërin e tjetrit përderisa që të dy kanë nevojë për dashurinë e njëri tjetrit. Ata vijnë në përfundim se jeta është e mundur përderisa e kërkojnë ilaçin e të mundshmes mbase dhe në shtëpinë e zotit. Fundja, arti është farë dashurie dhe për frytin e saj ata janë borxhli që të  jetojnë.


Bashke-produksion- Nine Eleven dedication Festival dhe Cineproduction
Producent/Producer: Blerim Gjoci, Lulzim Guhelli,Trim Musliu
Regjia/Director: Arian Mustafa
Skenari-Naser Shatrolli
Ass.Regjie- Lulzim Guhelli
Drejtor i fotografise- Isak Duraku
Skenografi dhe kostumografi- Fitore Isufi Koja
Toni- Agron Demolli
Organizator- Fitim Saqipi
Montazha- Cine production
Krani- Valon Jakupi
Fari- Zgjim Jashari
Rolet: Aurita Agushi, Avni Dalipi, Labinot Lajqi, Fatlum Hasani, Fitore Broqi