Prapa\Filmat e Edicionit të 8-të\Kthimi  

Kthimi / Return

 

Kthimi/Return

Një burrë i kthehet gruas dhe djalit të tij nga një burg i Serbisë. Shumë gjëra kanë ndryshuar që kur është shpallur i zhdukur. Të vazhdohet aty ku e kanë lënë katër vite më parë mund të mos jetë aq e lehtë sa duket.

A man comes back from a Serb prison to his wife and son. A lot has changed since he was declared missing. Continuing where they left off four years ago may not be as easy as it seems.

 

 

 

Blerta Zeqiri

Laurete e çmimeve ndërkombëtare, skenaristja dhe regjisorja kosovare Blerta Zeqiri, ka bërë një numër filmash të shkurtër dhe të gjatë, të cilët kanë marrë pjesë në shumë festivale ndërkombëtare si: Oberhausen International Short Film Festival, Bradford Film Festival, New York Independent
Film and Video Festival, etj., duke fituar çmime në disa prej tyre.

An award-winning Kosovar Director and Scriptwriter, she’s worked on a number of shorts and feature films, which have participated in many International Festivals, such as: Oberhausen International Short Film Festival, Bradford Film Festival, New York Independent Film and Video Festival, etc.,
winning prizes in a number of them.


Producent: Blerim Gjoci;
Regjia: Blerta Zeqiri;
Skenari: Shefqet Gjocaj;
Drejtor fotografije: Sevdije Kastrati;
Montazhi: Kreshnik Berisha – Keka;
Toni: Pellumb Ballata;

Rolet: Adriana Matoshi, Lulzim Bucolli, Bojken Sylejmani