Prapa\Filmat e Edicionit të 8-të\Lekura qe djersin  

Lekura qe djersin / Sweating Skin

 

Lekura qe djersin / Sweating Skin

Babai, kasap i vjetër i qytezës, rrëzohet dhe vdes. Ndërkohë djali i tij, Kajani, duhet ta përfundojë një punë, të cilën babai e kishte lënë në gjysmë. Edhe pse në qytezë kishte një kohë të gjatë që mungonte mishi, Kajani duhet ta sigurojë mishin për martesën e djalit të kryetarit të bashkisë. Kjo është puna e njeriut të vogël, i cili sakrifikohet për qejfet e njeriut “të madh”.

Father, the old town butcher, collapses and dies. Meanwhile his son, Kajani, must complete a work which his father had only half finished. Although the town had lacked meat for a long time, Kajani must provide meat for the wedding of the mayor’s son. This is the work of the little guy, who acrifices
himself for the pleasure of a “great” man.

Valjet Rexhepi

Valjet Rexhepi, i lindur në Prishtinë në vitin 1987. Diplomoi në Fakultetin e Arteve të Prishtinës më 2008 në degën e regjisë së filmit dhe televizionit. Është skenarist dhe regjisor i 7 filmave të shkurtër artistik.

Valjet Rexhepi, born in Prishtina in 1987. He raduated in the Faculty of Arts in Prishtina in year 2008 for Film and TV director. He wrote the screenplay and directed 7 short films.

Filmografia/Filmography: “Fytyra tjetër”, “Përtej ylberit”, “15 minuta në jetën e Din Tojës”, “Teposhtë”, “1 ditë, 2 pica,1 supermen”, “Lumi i verdhë”.

 

 


Producent: Blerim Gjoci;
Skenari: Valjet Rexhepi;
Regjia: Valjet Rexhepi;
Kameraman dhe DOP: Sevdije Kastrati;
Montazha: Adhurim Kida;
Muzika: Ilir Osmani;
Kostumografia dhe Grimi: Blerta Qerkini;
Skenografia: Valjet Rexhepi;
Organizimi: Lulzim Rexha;
Toni: Henor Halili;

Aktor: Adem Zhitopotoku, Luan Daka