Prapa\Filmat e Edicionit të 8-të\SOS  

SOS

 

SOS

Një patrulle policore i kërkohet ndihmë nga Dreni, një qytetar i cili ka një problem shumë serioz. Vëllai i Drenit është skizofren dhe refuzon trajtimin mjekësor, madje refuzon duke përdorur edhe dhunën. Patrulla e policisë shfaq gatishmërinë që, si çdo herë tjetër, edhe kësaj radhe të i ndihmojë qytetarët me mandatin e saj.

Dren, a citizen who has a very serious problem, requests help from the police. Dren’s brother is schizophrenic and strenuously refuses medical treatment. The police patrol, ready as ever to help citizens in need, arrives at the scene to respond to Dren, to help make his brother go to the hospital
and finally be treated.

Faton Bajraktari

I lindur me 13. 02. 1974. Vendlindja, Kishnarekë. Shkollimi fillorë dhe i mesëm në Drenas. Studimet në Universitetin e Prishtinës fakultetin teknik. I diplomuar për regji të filmit në Universitetin e Tetovës në fakultetin e Arteve në degën e Regjisë së filmit në klasen e prof. Isa Qosja.

Born in 13.02.1974. Birthplace, Kishnarekë. elementary and gymnasium in Drenas. Studied in University of Prishtina technical faculty. Graduation in University of Tetova, Faculty of arts, diction of film department. Filmografia e regjisorit Ikja, Kilja, Përpjekja, Thesari, Shiko botën, Tri dritare, Lufta,
S.O.S

 


Producent/Producer: Blerim Gjoci,
Regjia / Director: Faton Bajraktari,
Skenari / Script : Getoarbë Mulliqi,
Drejtor fotografie / D.O.P: Latif Hasolli,
Muzika / Music: Korab Shaqiri,
Montazha dhe postproduction / Editing and Postproduction: Latif Hasolli,
Ndriçimi / Light designer: Besnik Hasolli,
Skenografia / Set Desinger dhe / and Kostumografia / Costumer design : Albburon Mulliqi. Organizimi/ Set menager : Getoarbë Mulliqi.
Grimi/ Make Up: Hajrie Halili

Rolet: Veton Osmani, Ylber Bardhi, Florentina Ademi, Ismet Azemi, Astrit Geci, Hajrie Halili.