Prapa\Filmat e Edicionit të 8-të\Shahu  

Shahu/Chess

 

Shahu/Chess

Në kohën e pasluftës në Kosovë, Bekimi një bashkëkombas shqiptar, posa ka arritë në vendlindjen e tij për shkak të humbjes së babait të tij. Kohë pas kohe përballë tij, përmes TV-së,
paraqitet një person politik, i cili jep deklarata demokratike, gjë e cila i jep mjaft shqetësim atij. Edhe pse kishte vendosur të qëndrojë në vendlindje, kudo që ishte i pranishëm Bekimi,
personi politik iu shfaqte, qoftë në kafene apo në TV. Po ai person ia rikujton Bekimit kohën e para luftës kur Bekimi ishte i burgosur. Po ai person, do ta dërgojë Bekimin në burg edhe pas luftës.

After the war in Kosovo, Bekim arrived in his hometown because his father died. Time after time, he sees a political figure on TV making democratic statements, which he finds upsetting.
Although he had decided to stay in his homeland, wherever he goes he sees this political figure, on TV, in coffee bars, everywhere. This person reminds Bekim of his time in prison before the war, and it makes him feel imprisoned once again.

Arian Mustafa

Arian Mustafa ka lindur në Prishtinë më 20.07.1977.
Shkollën fillore dhe të mesme e kreu në Prishtinë. Regjistroi fakultetin e arteve-dega regji filmit më 2008.Tash vijon mësimin si absolvent i vitit të VI-të. Gjatë studimeve ai ka realizuar këta filma :

Arian Mustafa was born in Prishtina on July 20, 1977. He completed school in Prishtina and graduated in Directing at the University of Prishtina’s Faculty of Arts in 2008. During his studies he made the following films:

Filmografia/Filmography: PERDJA , 2008; KONTEJNERI,
2009; LUHATJA, 2010; MUZGU, 2010, Fitues si filmi ma i mirë kombëtar në festivalin/ Winner, Best National Film SKENA UP Festival; SHAHU, 2011

 

 

 


Crew: Ndriqimi-Besnik Hasolli;
Grimi-Labinota Pallaska;
Muzika e përzgjedhur dhe audio montazha- Labinot Bajrami
DOP/montazha-Latif Hasolli;
Skenari/ Regjia-Arian Mustafa

Cast: Veton Osmani, Kushtrim Sheremeti, Hazir Sh.haziri, Selatin Ademi, Flormand Shabaj etc.