Prapa\Filmat e Edicionit të 8-të\Lufta  

Lufta/War

 

Lufta/War

Me fillimin e luftës një zyrtar tërhiqet nga zona e rrezikshme dhe gjenë strehim në një shpellë diku në mal. Ai jeton disa ditë të vështira, i vetmuar dhe nën panikë larg civilizimit. Në shpellë ai shoqërohet me dikë, pas një kohe zyrtari i detyruar e viktimizon shokun. Lufta përfundon…

With the start of the war, an officer withdraws from the danger zone and takes refuge in a cave somewhere on the mountain. He lives a few difficult days, alone and panicking so far away from civilization. In the cave he befriends someone, but after a while he is forced to victimize his friend. The war ends...

 

Faton Bajraktari

I lindur më 13.02.1974. Vendlindja: Kishnarekë. Shkollimi fillor dhe i mesëm në Drenas. Studimet në Universitetin e Prishtinës-fakulteti teknik. I diplomuar për regji filmi në Universitetin e Tetovës në fakultetin e arteve në Degën e Regjisë së Filmit në klasen e prof. Isa Qosja.

Born in 13.02.1974. Birthplace, Kishnarekë . elementary and gymnasium in Drenas. Studied in University of Prishtina technical faculty. Graduation in University of Tetova, Faculty of arts, diction of film department.

Filmografia/Filmography: Ikja, Kilja, Përpjekja, Thesari, Shiko botën, Tri dritare, Lufta, SOS.


Producent/Producer: Faton Bajraktari,
Skenari/Script : Faton Bajraktari,
Regjia/Director: FatonBajraktari,
Drejtor fotografie / D.O.P: Latif Hasolli,
Muzika / Music: Korab Shaqiri,
Montazha dhe postproduction / Editing and Postproduction: Latif Hasolli,
Ndriçimi / Light designer: Besnik Hasolli,
Toni / sound : Zyber Krasniqi,
Skenografia / Set Desinger: Albulena Borovci,
Kostumografia / Costumer design : Albulena Borovci.
Rolet: Basri Shala – Virusi-, Shpetim Kastrati, etj.