Prapa\Filmat e Edicionit të 8-të\Nusja  

Nusja / The Bride

 

Nusja /The Bride

Ngjarja ndodh diku në Kosovë. Babai vendos të dërgojë te burri vajzën e tij14 vjeçare, për shkak të mungesës së hapësirës në dhomën e vetme ku jetojnë. Ai ka gjashtë fëmijë. Ky vendim, sjell pasoja. Ky vendim, largon një fëmijë nga fëmijëria. Ky vendim ballafaqon një vajzë 14 vjeçare me jetën e egër dhe mentalitetin e vrazhdë të një shoqërie.
Ky vendim e bën nënë një vajzë 14 vjeçare.

The event happens somewhere in Kosovo. The father decides to marry off his 14-year-old daughter, due to lack of space in the single room where they live. He has six children. This decision brings consequences: it takes away his daughter’s childhood; it forces a young girl to confront the brutal mentality of a society; and it makes a mother a 14 years old girl.

 

Korab Lecaj

Korab Lecaj u lind më 24 prill të vitit 1982. Ka të përfunduar Fakultetin e Gazetarisë. Punon në televizionin kombëtar në Kosovë (RTV21). Studion regjinë e filmit në Fakultetin e Arteve në Universitetin e Prishtinës, në klasën e profesorit Isa
Qosja. Deri më tani ka realizuar gjashtë filma të shkurtër artistic; “Plakut s’ka kush t’i shkruajë”, “Enver Hoxha tungjatejta”, “Dera nr.13”, “Gjini”, “Haxhi Gashi”, “Nusja”. Ka realizuar edhe pesë filma dokumentarë.

Korab Lecaj was born on April 24, 1982. He graduated from the Faculty of Journalism at the University of Prishtina. He worked at RTV21. He studied film direction at the University of Prishtina’s Faculty of Arts with professor Isa Qosja.
He has made six short films: “Plakut s’ka kush t’i shkruaj”, “Enver Hoxha tungjatejta”, “Dera nr. 13”, “Gjini”, “Haxhi Gashi”, “Nusja”. He has also made five documentary films.


Producent: BLERIM GJOCI;
Skenari dhe regjia: KORAB LECAJ:
Drejtor i fotografisë: ISAK DURAKU;
Montazhi: ASTRIT IDRIZI
Muzika: NAIM KRASNIQI;
Rolet kryesore: JORA LUMEZI, IRENA CAHANI, KASTRIOT SAQIPI, VEDAT HAXHIISLAMI, ANITA MURIQI, LABINOT LAJQI, ABDULLAH GJIKOKAJ