Prapa\Filmat e Edicionit të 7-të\MARATONA  

MARATONA | MARATHON

 

Sinopsis
Filmi eshte nje rrefim qe perfshin periudhat te vlimeve te medha politike ne Ish Jugosllavi, qe percillet nepermjet kujteses se kryepersonazhit Lilit I cili eshte njekohesisht edhe deshmitar edhe viktime, duke filluar nga viti 1968 e deri ne luften e fundit te vitit 2001, dhe perfundon me daljen e tij nga burgu . Pavaresisht qe pjesa me e madhe e filmit zhvillohet ne periudhen e luftes, filmi eshte anti luftarak dhe human.


Produksioni/ Production: Lina-R pres production (Kumanovë – Maqedoni,
Producent/ Producer: Avni Dalipi,
Skenari/ Scriptwriter: Avni Halimi,
Regjisor/ Directed by: Robert Bacaj,
Drejtor i fotografise/ Director of Photography: Osman Demiri,
Kompozitor/ Composer: Avni Krasniqi,
Skenograia/ Set Design: Merita Dalipi,
Audioperpunimi/ Audio Postproduction: Perparim Namani,
Kostumet/ Costumes: Leonora Mehmetaj.
Aktoret/Actors: Avni Dalipi, Musa Isufi, Musafir Special/Special guests: Drita Krasniqi & Zejadin Murtezi

Rolet tjera/Also: Drin Dalipi, Genc Halimi, Asllan Asllani, Shtrojera Jashanica , Berat Keqekolla, Shaban Gashi, Dj Dini, Fidan Mamusha, Hazir Vejs, Besnik Bajrami, Skender Shahini, Hazir Syla