Prapa\Filmat e Edicionit të 7-të\SHPRESA  

SHPRESA

 

Sinopsis
Filmi “Shpresa” është i bazuar në një ngjarje te vërtetë e një vajze me emrin Shpresa. Kur ajo mbushe te pesëmbëdhjetat i ati i saj e marton me Nikon per ti paguar borxhet e tij. Pas disa javësh Niko dërgon Shpresen për në Londër ku e perdor ate per prostitucion. Nëpërmjet treegimit të Shpresës mësojm për pasojat dhe ndikimin emocional nga ana e prostitucionit dhe biznesi që zhvillohet rreth tij.
Filmi mundohet të zbulojë disa te panjohurat e trafikimit dhe prostitucionit, që ende sot përbën një problem te madh në shoqëritë tona. Historia e saj na bën të vetëdijshëm për problemin e trafikimit të
qeniëve njerëzore dhe dëshmon për ne se ne jemi të fajshem qe nuk bejm mjaft për të parandaluar atë.


Producer: Naser Shillova, Valon Jakupaj,
Director / Editor: Valon Jakupaj,
Director of Photography: Bujar Berisha,
Music: Leonard Canhasi (Nardi),
Script: Valon Jakupaj, Bekim Guri, Jeton Kulinxha, Boom
Operator: Zgjim Jashari,
Sound Recorder: Elod Bajrami,
Sound Mastering: Labinot Sponca,
Colorist: Samir Karahoda,
Continuity: Alba Morina,
Clapper: Leonora Halili

Aktorët/Actor: Lyra Xhoci, Bekim Guri, Mavlyd Osmani,Shaban Gashi, Fatos Miftari, Berat Keqekolla, Agron
Hajdari, Zgjim Jashari, Saranda Musliu, Elita Devaja, Loreta Berbadovci