Prapa\Filmat e Edicionit të 7-të\MOZART  

MOZART

 

Sinopsis
Një mësues (që e thërrasin Mozart), ka studiuar në Vjenë të Austrisë muzikën klasike dhe është I dashuruar tej mase në muzikën klasike. Ai kthehet në fshatin e tij të lindjes me dëshirë, duke e lënë tërë atë jetë dhë luks në Vjenë, vetëm që t’a kultivoj muzikën klasike në vendin e tij. Në anën tjetër është një djalë I moshës 26 vjeçare, që ka jetuar në Gjermani, por shteti gjerman e ka dëbuar nga atje për arsye vjedhjeje, rrahje, punë të ndyta, dhe ia ka ndaluar zonën Shengen, të paktën 5 vite. Edhe ky pasi kthehet ne fshatin e lindjes (pa dashje), vazhdon punën që ka bërë në Gjermani, vjedhjen dhe punët e ndyta, duke I futur ne kwtë rrugë edhe 3 djem të moshës 15 vjecare. Dy njerëz që kanë jetuar në Evropë dhe kanë jetuar në dy shtete të ndryshme që kanë gjuhë të njejtë, përplasen mes veti nga
idetë dhe mënyrat e të menduarit, nga shija për muzikën, etj. Ky trekëndësh konflikti mes këtyre njerzve në këtë jetë fshati, na sjellë situata tragjik-komike dhe reale…


Producent/ Producer: Valon Jakupaj, Blerim Gjoci, Bekim Guri ,
Skenari dhe Regjia/Script, and Director: Bekim Guri,
Drejtor i fotografise/D.O.P.: Artan Korenica,
Montazha/Editing: Valon Jakupaj,
Ass.Regjisor/ Ass. Director: Valon Jakupaj,
Ass.1 e Regjisë/Ass 1. Director: Dituri Neziraj,
Toni/Tone: Jetmir Rama,
Skenografia dhe Kostumet/ Designer and Costumes: Driton Selmani,
Grimi/ Make up: Kreshnike Osmani,
Shinat/Tracks: Zgjim Jashari,
Kateringu: Familja ime (Nana dhe motra ime),

Aktoret/Actor: Xhevdet Doda, Adriatik Guri, Mevlyd Osmanaj, Bislim Muqaj, Urim Dullovi, Aridon Guri, Ramadan Malaj, Anisa Ismajli, Shoferi Kamionit, Dashnim Rexhepi, Mjekja Dituri Neziraj, Kreshnike Osmani