Prapa\Filmat\Filmat e Edicionit të 5-të\Kastriot Saqipi - Zakonisht  

ZAKONISHT

Njerëzit zakonisht komunikojnë me njerëz të ndryshëm çdo ditë pa e vërejtur që jeta e tyre po bëhet rutinë. Gjithnjë ka dikush që hyn në këtë botë pa vullnet dhe njëjtë edhe del prej saj.

Kastriot SaqipiĆ« shtë regjisor teatri dhe filmi. Ka studiuar në Fakultetin e Arteve pranë Univerzitetit të Prishtinës. Ka bërë regjinë e disa shfaqjeve teatrore. Shfaqja e tij ‘Vdekja e një Mbretëreshe’ u shpërblye me çmimin Shfaqja më e Mirë në Podujevë më 2008. Poashtu ka fituar tre shpërblime në Skena Up Festivalin Ndërkombëtar të Studentëve. Filmi i tij dokumentar ‘Kompromisi i Elefantëve’ u shpërblye me çmimin e jurisë në Festivalin Ndërkombëtar të Filmit Dokumentar për të Drejtat e Njeriut ‘Një Botë’, në Prishtinë më 2007. Punon në television..