Prapa\Filmat\Filmat e Edicionit të 4-të\Burim Haliti - Hekurishtja EN > 

Hekurishtja


SINOPSIS
Film i metrazhit të shkurtër “Hekurishtja” me skenar dhe regji të Burim Halitit
Ngjarja i përket periudhës së tanishme në Kosovë ,
Behët fjalë për një mbajtës të familjes i cili ka nje grua dhe një djalë, dhe si burim i të ardhurave materiale kanë grumbullimin (shitjen ) e hekrave si dhe metaleve tjera
Si rrjedhoj e gjendjes së rëndë ekonomike shihet një ç`rregullim familjar , ku nuk mbretëron një gjendje normale e dashurisë ndaj familjes.
Protagonisti se bashku me djalin e tijë 12 vjeqar fillojne edhe me vjedhjen e metaleve te ndryshme,deri sa ne fund bëjnë një vjedhje te rende,me te cilen ngjarje shokohen i gjithë fshati

Producent/Producer: Blerim Gjoci
Regjia/Director: Burim Haliti