Prapa\Filmat\Filmat e Edicionit të 4-të\Lirak Çelaj - Cyrri EN > 

Cyrri


SINOPSISI
Fidaimi, personazhi kryesor, një burokrat servil. Jeta e tij monotone. Nënshtrimi ndaj eprorëve si dhe ndaj gruas, me qëllim që të realizojë ambiciet e tij të karrierës. Në zyre, ndaj atyre që me gradë janë më të vegjël është shumë i ashpër dhe arrogant. Një teshtimë dhe frika se ka humbur gjasat për avancim në karrierë ia ndërron jetën.

BIOGRAFIA
Lirak Çelaj, i lindur më 26 mars 1973, në Prishtinë. Fakultetin e Aktrimit në Universitetin e Prishtinës. Drejtor i Teatrit Kombëtar në Prishtinë (1999-2002), Anëtar i Parlamentit (2001-2004). Aktualisht drejton Teatrin e Pavarur “ODA” në Prishtinë. Ka luajtur në mese 10 filma dhe 20 shfaqje teatrale. Ka shkruar skenarin për TV serialin “Tre gjermanët e trashë” dhe ka luajtur në të.
Filmi “Qyrri” është i pari i tij në cilësinë e regjisorit.

Luajnë:
Ernest Malazogu, Shengyl Ismaili, Alban Makolli, Adrian Morina

Skenari dhe regjia: Lirak Çelaj
Organizator: Alban Makolli
Producent/Producer: Blerim Gjoci