Prapa\Filmat e Edicionit të 10-të\HYRJA E TRETĖ  

HYRJA E TRETË / THIRD ENTRY

 

Luftë, rini, dashuri, jetë.
Hyrja e tretë tregon jetën e dy të rinjëve, Hanës dhe Gentit, në Kosovë gjatë bombardimeve të NATOs. Ata janë shokë dhe krejt çfarë mund të bëjnë gjatë kësaj periudhe është të takohen në ballkonin e ndërtesës dhe të pijnë cigare, meqë për shkak të gjendjes së luftës nuk guxojnë të dalin jashtë ndertesës. Të gjitha familjet fillojnë të largohen nga Kosova, gjithashtu edhe familja e Hanës.

War, youth, love, life.
“THIRD ENTRY” tells the story of two teenagers, Hana and Genti, during NATO’s bombing in Kosovo. Because of the hostilities, the only thing these two friends can do during this period of time is meet on the balcony of their building to smoke. Each of these families decide to leave Kosovo, including Hana’s. While Genti’s father insists on staying, Genti’s mother loses patience, and decides to take the kids and
leave.


Producent/Producer: Blerim Gjoci;
Skenari/Screenplay: Artan Korenica;
Regjia/Directed by: Blerta Basholli;
Drejtor Fotografie/ DoP: Artan Korenica;
Ass Kamera/1st AC: Blend Qela;
Ass i 2-të i Kamers/2nd AC: Korab Qymyri;
Montazha/Edited by: Blerta Basholli;
Ndriçimi/Lightning: Blendi Qela
Ass. Ndriçimi/ lightning ass. : Korab Qymyri;
Tonist/Sound: Gëzim Berisha;
Grimi-Skenografia-Kostumet/Make up- Set Design and Costumes: Leonora Mehmeti; Organizator/Organizer: Alban Makolli;

Luajne/Cast: Florist Bajgora, Edona Vatoci, Irena Cahani, Xhevdet Doda, Andi Bajgora,
Ermal Gerdovci, Visar Dyla, Furtuna Aliu