Prapa\Filmat\Filmat e Edicionit të 6-të\Darka  

Darka


Blerta Zeqiri

Skenariste dhe regjisore kosovare, ka punuar disa filma të metrazhit të shkurtër dhe të atij të gjatë, të cilët kanë marrë pjesë në shumë festivale ndërkombëtare, si : Oberhausen International Short Film Festival, Bradford Film Festival, New York Independent Film and Video Festival etj. Është fituese çmimesh në disa prej tyre.

An award-winning Kosovar Director and Scriptwriter, she’s worked on a number of shorts and feature films, which have participated in many International Festivals, such as: Oberhausen International Short Film Festival, Bradford Film Festival, New York Independent Film and Video Festival, etc., winning prizes in a number of them.


Synopsis

Një darkë e zakontë në mes Lindjes dhe Perëndimit, ku tre çifte të reja shqiptare janë duke ngrënë oriz me bukë, verë të kuqe të ftohtë dhe keçap... derisa burrat e udhëheqin bisedën, gratë e shërbejnë ushqimin.

A usual dinner between the East and the West, where three young Albanian couples are having rice with bread, cold red wine and ketchup... while men lead the conversation, the women serve the food.

Producent/Producer: Blerim Gjoci
Regjia/Director: Blerta Zeqiri